Jak obrać dynię

Czy Wy równiez macie takie problemy z obraniem z dyni? Próbowałam dzisiaj z rana ale skórka jest bardzo twarda....

Odpowiedzi

  1. polandi polandi

    Ja kroje na pół i potem na ćwiartki i potem na paski takie grubości ok 2 cm, i potem po prostu kładę to bokiem i ścinam skórkę. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, ale na mniejszych kawałkach ją po prostu odkrajam tak jakbym plasterek kroiła.

  2. Julia Mroczek Julia Mroczek

    https://www.przepisy.pl/blog/jak-obrac-i-pokroic-dynie

    Pokrój na niewielkie kawałki. I dopiero wtedy zabierz się za obieranie skórki. Nie ma sensu obierać obieraczką poniewaz jest zbyt słaba. Najlepiej wziąć ostry nóz ( na przykład do miesa).
    Powinno pójść lekko.

  3. EWA GAWRYLUK EWA GAWRYLUK

    Najlepiej kupować dynie średniej wielkości to łatwiej pokroić ją na ćwiartki i każdą ćwiartkę obrać ze skóry. Na zupę najlepiej kupić dynię hokaido bo ona nadaje się do gotowania ze skórą po uprzednim wyszorowaniu.

  4. polandi polandi

    No właśnie te średniej wielkości potrafią być bardzo zbite i twarde. Trzeba mieć dobry nóż do tego. Jak wczoraj obierałam dynie to miałam wrażenie, że szybciej mi siekierą pójdzie niż nożem, bo taka twarda mi się trafiła.

HYDEPARK

  1. Własny sklep internetowy.

    Ostatnio: Zuzka Poleczka .

  2. kurs fryzjerski

    Ostatnio: Aleksandra Kowalska .

  3. dom w nowoczesnym stylu

    Ostatnio: Dorota Sałoń .

  4. Tanie wakacje za granicą?

    Ostatnio: Konrad Portnicki .

  5. Jaki zegarek kupić

    Ostatnio: Zosia Perka .

Polecamy